Vi har testet vakuumpakkere – Dette er våre beste anbefalinger

Vakuumpakking er en veldig fin og effektiv måte å oppbevare mat på og absolutt noe som mange kan få bruk for hjemme. Med denne måten å lagre mat på, så får man både en lengre holdbarhet og samtidig får man bedre hygiene enn standard mat lagring. Før i tiden så var det for det meste jegere som brukte dette for å kunne pakke ned større porsjoner mat for å ha det over lengre tid og legge det i fryseren, men i de siste årene så har flere og flere norske husholdninger oppdaget de mange fordelene som finnes med å ha en vakuumpakker hjemme på kjøkkenet. Ikke bare vil denne maskinen pakke inn maten for deg, men flere har også ulike funksjoner som suger ut all luft fra bokser og beholdere for å oppbevare myke ting slik som kjøtt. Visste du at kjøttet marineres kjappere når man vakuumpakker det?

Maskinen suger ut luften med en pumpe og forsegler deretter posen med en sveisesøm. Det er på grunn av luften som er i fryseposer at selv frossen man kan gå dårlig. Med en slik maskin så vil du kunne holde liv i maten over lengre perioder noe som kan være ganske så praktisk hvis du skal bort over en lengre periode.

Posene man forsegler dem i gjør at maten enkelt kan tilberedes rett i disse posene enten man velger å gjøre det i en ovn på lav temperatur eller i vann.

Best i test: Foodsaver V2860

FoodSaver V2860 er en utmerket vakuumpakker som passer til de fleste arbeidsoppgavene og det blir svært sjeldent noen luftrom igjen i posene etter at den er forseglet. Vi har testet det med ulike produkter slik som kjøtt og dette klarte den med glans. Vi prøvde også med gode og myke nybakte boller og den pakket forsiktig inn bollene uten å knuse dem og bevarte den gode smaken over lange perioder.

Som nevnt tidligere så er det mulig å bruke en vakuumpakker til å marinere kjøtt og det fungerer som bare det i denne modellen fra FoodSaver. Den kommer med tre justerbare hastigheter og det er også mulighet å få full kontroll av pumpen dersom det skulle være behov for det.

Det vi også setter stor pris på ved denne vakuumpakkeren er at det er få knapper og man trenger ikke lang tid for å lære seg hvordan denne funker. Det var bare å sette den opp og ta en kjapp titt på instruksene og så var du klar på bare noen få minutter. Knappene er synlig merket med hva de gjør slik at man aldri er usikker på om man trykker på riktig knapp. Det kommer også opp lys dersom maskinen er ferdig med å pakke og det er en enkel rengjøring når etter at man har brukt dem.

En av de få svakhetene vi oppdaget med akkurat denne maskinen var at temperaturen noen ganger kunne bli noe høy hvis man pakker inn flere poser rett etter hverandre. Dersom den blir for varm, så vil en knapp lyse for å indikere at den er for varm og trenger en liten pause fra pakking. Den vil heller ikke fungere når lampen lyser for din egen sikkerhet.

2: OBH Nordica Supreme Food Sealer

Denne maskinen fra OBH Nordica er meget prisgunstig og er en maskin som er lett å bruke samtidig som den gir ypperlig kvalitet på forpakningen, og kanskje en av de beste resultatene blant våre tester.

Maskinen tømmer posen effektivt for luft og det er sjeldent at vi så til noen luftrom etter at maskinen hadde pakket igjen posen. Den både tømmer for luft og forsegler på en meget respektabel tid noe som også gjør den til en av de mest effektive på markedet. Forseglingen med sveisesømmen er god og holder veldig godt. Dersom man ønsker å redusere sannsynligheten for noen lekkasjer, så kan vi anbefale å lage en til sveisesøm manuelt ettersom den lager noe enkle sømmer.

Det vi kanskje savner her er muligheten til å justere styrken på pumpen selv slik som vår testvinner har og vi blir nød til å stole på de forhåndsinnstilte innstillingene til dette. Dette er dessverre noe synd ettersom det å gjøre noe manuelt gjør det mer effektivt i enkelte sammenhenger. Dette betyr derimot ikke at denne maskinen gjør en dårlig jobb, tvert imot så gjør den en helt utmerket jobb, men dette er en funksjon vi savner.

Det som også kan mangle er en funksjon som viser om maskinen har blitt for varm. Et av tegnene vi oppdaget på at maskinen er for varm var at den forseglet litt for fort, men det er en enkel løsning på dette, og det er bare å vente et lite minutt mellom hver pose man pakker inn.

3: FoodSaver V3840

Denne maskinen fra FoodSaver har et design som skiller seg ut fra de fleste andre maskinene ettersom den står på høykant i stedet for å ligge flatt som de fleste andre. Dette er meget praktisk ettersom den da tar mye mindre plass og kan trygt bare stå på kjøkkenbenken dersom du har litt plass å donere bort til en vakuumpakker.

Akkurat som søskenmodellen som vant vår gjeve pris, så har denne modellen også justerbar styrke og pumpen, men vi savner en manuell funksjon hvor vi kan styre selv. Dette gjør det noe vanskelig å pakke inn våte eller myke produkter, men her har heldigvis FoodSaver en egen innstilling for akkurat våre produkter som løser problemet på en OK måte.

Akkurat som de andre modellene så kan denne bli opphetet og vi anbefaler derfor å vente mellom hver poser man pakker inn slik at den ikke blir for varm og ender opp med å ødelegge det den skal pakke inn.

Samlet sett så er dette en prisgunstig maskin som gjør jobben på en veldig god måte og tar også lite plass på kjøkkenbenken.