Hengekøye test: De 3 beste hengekøyene i 2021

Da koronapandemien kom til Norge i starten av 2020 og landet stengte ned, skulle plutselig alle nordmenn ut på tur i skog og mark. Plutselig skjøt salget av hengekøyer i været, og vi har aldri sett så mange hengekøyer på markedet som det vi har gjort det siste året. Nå i 2021 er det fortsatt mange køyer å få kjøpt, og disse kan ofte virke veldig like når man sammenligner dem på nett. Det selges helt enkle hengekøyer for dagsturer ved stranda, startpakker som inneholder alt man trenger for første natt under stjernene, og et stort utvalg av tilbehør man kan kjøpe for å oppgradere hengekøyene sine.

Når vi skulle gjøre en test på disse hengekøyene så vi raskt at vi ikke kunne teste alt som var å få tak i, for da hadde vi måttet sove ute helt til neste år, så vi lagde oss noen kriterier for å plukke ut de forskjellige hengekøyene vi ønsket å teste. Vi ønsket å finne ut hvilke som kunne passe best til de typiske turene vi nordmenn foretar oss, og vi konkluderte med at disse turene er mest «typisk norsk»: helgeovernatting i skogen, fjelltur og overnatting ved stranda. De aller fleste som skal bruke hengekøyer kommer til å gjøre dette på sommerhalvåret, så vi har utelukket tilbehør som gjør det mer komfortabelt å overnatte på vinteren i minusgrader. Vi anerkjenner at det på sommeren i Norge både kan regne en del, og det kommer en del mygg og knott, så derfor har vi valgt å se på startpakker som inneholder både tak og myggnetting.

Hennessy Hammock Explorer Del A-Sym Zip

Pris: kr. 2999,-

Det første vi virkelig liker med denne hengekøyen er rett og slett lengden. Den er beregnet for mennesker som er opptil 213cm høye, og da vil den kunne passe til folk i alle høyder. Dette kombinert med at den tåler vekt opptil 135kg gjør at den passer bra for de aller fleste folk her i landet. Pakken kommer inkludert myggnetting, avtagbart regntrekk, støtte-tau, pakkesekk, trehugger og stropper; kort fortalt alt du trenger for å kunne henge opp køyen og sove godt. Selve køyen veier omtrent 1,5kg, og tarpen veier 390gram, så det er i underkant av 2kg å bære med seg på tur. Vi liker godt at myggnettingen er integrert i køya slik at man ikke trenger å måtte tenke på å montere denne, og risikere hull underveis, og det er en integrert glidelås langs hele langsiden for å kunne komme inn og ut av køya. Monteringsmulighetene gjør at den kan strekkes ut i bredden også for å gjøre sovekomforten enda bedre, og gir mulighet for flere forskjellige liggestillinger.

Exped Scout hammock Combi

Pris: kr. 2699,-

Exped er virkelig gode på overnatting ute, noe de har vist gjennom sine liggeunderlag av spesielt høye kvalitet. Intet mindre har vi å si om hengekøyene til merket også, de er rett og slett kjempegode. Pakken inneholder alt du trenger for å sove ute med hengekøye, myggnetting og tarp. Først og fremst må bi nevne vannsøylen til tarpen som er på hele 10000mm som gjør at den kommer til å holde deg tørr uansett hvor våte sommernettene blir. Hele pakkevekten med alt som følger med veier 1,65kg som gjør den enkel å ha med seg på tur, uten å måtte ende opp med å bære tungt. Den har en bredde på 140cm, liggefelt på 215cm, og den tåler opptil 150kg. Med dette vil den passe for de aller fleste nordmenn som vil ut på tur. Tarpen er stor og vil dekke hele hengekøyen med litt attpåtil, og vi kan ikke annet enn å virkelig anbefale denne hengekøyen!

ENO OneLink Hammock System

Pris: kr. 2999,-

Hvis du vil ha en hengekøye-pakke med stor vektkapasitet er dette hengekøyen for deg! Opphengsystemet Atlas gjør det mulig å henge den opp nesten hvor som helst, og systemet tåler en vektbelastning på hele 181kg. Selve hengekøyen er hele 2,89m lang og 1,89 bred, og vil derfor kunne romme alle nordmenn uansett lengde. Hele køyen med alt av tilbehør har en pakkevekt i underkant av 1,9kg, og vil derfor være enkel å pakke med seg og bære på tur. Med denne pakken trenger du ikke pakke med deg mer enn en sovepose og kanskje et liggeunderlag når du skal ut på tur. Alle delene pakkes hver for seg i sin egen pose, og det følger i tillegg med en felles vanntett pakkepose slik at ingen deler forsvinner. Tarpen har en høy vannsøyle og er hele 3,2×1,95m stor, slik at den gir utrolig god beskyttelse både fra regn og sol. Vi er spesielt fornøyd med opphenget for denne køyen, og siden den kan strammes opp både i lengden og i bredden, gir den oss mange muligheter for liggestillinger og god nattesøvn.