Håndstøvsuger testen – Finn den beste støvsugeren her

Håndstøvsugere er ikke det som man finner oftest i de norske hjem, men de som har det klarer ikke å leve uten det. Grunnen til det er at det er så enkelt å hente denne frem og ta den med rundt omkring i huset dersom du trenger den veldig kjapt. Det er jo ikke alltid man har lyst til å bære rundt på en stor tradisjonell støvsuger og det er heller ikke alltid en robotstøvsuger kommer til alle steder. Derfor er en håndstøvsuger et must have i mange hjem.

En håndstøvsuger vil være helt optimalt dersom man er en småbarnsfamilie og man må støvsuge både det ene og det andre under bordet eller stolen. Man vil da gjerne fjerne dette raskt og effektivt og kanskje også ha mulighet til å bruke det på andre flater enn bare gulv. På akkurat samme måte så er en håndstøvsuger et optimalt verktøy i mange norske hjem og fungerer også utmerket i andre situasjoner slik som i bilen eller i kattesanden.

De fleste håndstøvsugerne på markedet ligner veldig på hverandre og man kan gjerne plutselig kjøpe en som ikke passer ens krav og behov. Den største forskjellen på håndstøvsugerne på markedet er nemlig kraften de ulike har, og hvilke underlag de kan støvsuge på. Enkelte klarer å støvsuge optimalt på fuktig materiale, mens andre ikke klarer det.

Andre ting som kan skille støvsugerne fra hverandre er battertiden de har. Det pleier som regel også å være en avveining om man ønsker å ha bedre batteritid på støvsugeren, eller om man er på jakt etter en med mer kraft.

Dersom du leser denne, så er du kanskje på jakt etter din første håndstøvsuger, eller kanskje du har en og vil oppgradere til en litt bedre enn. Fortvil ikke, vi har gjort alt for deg. Før du leser videre ønsker vi at du gjør opp en mening og har en ide om hvor du kommer til å bruke støvsugeren og kanskje også på hvilket underlag.

Best i test: Dyson V8 Absolute

Dyson sin støvsuger har import oss i alle mulige tester vi har kastet på den og vi har enda ikke klart å finne noe vi kan trekke den for bortsett fra at prisen er litt stiv, men som sagt så er den det beste du finner, så kanskje det igjen er verdt prisen man betaler for den.

Denne støvsugeren kommer med flere ulike munnstykker slik at det er både enkelt å bytte mellom dem og det er mulig å støvsuge på ulike underlag. Dette er den støvsugeren som kommer med flere ekstrating enn noen annen støvsuger på markedet. Betjeningen av støvsugeren er også overraskende enkel og i en klasse for seg selv. Støvsugerhodet er laget av et mykt og moderne materiale som gjør at den ikke lager noen riper på gulvet eller andre flater. Samtidig er det også lavt, slik at man kommer lett til under seng og sofaer.

Denne modellen veier også ganske lite og har en maksimal kilo på rundt 2.6 kilo hvis du tar på alt av ekstrautstyr, men uten noe ekstra så vil den veie rundt 1.5 kilo.

Batterilevetiden på denne er også utmerket og du kan støvsuge inntil en halvtime på maksimale innstillinger noe som er mer enn nok til hva enn man trenger å bruke den til. Dersom du ikke går for maksimale innstillinger så vil den holde i rundt omkring 40 minutter. Det er enkelt å følge med på hvor mye batteri som er igjen ved å følge med på lyset på støvsugeren.

2: Philips PowerPro Duo FC6172

Philips lover gode resultater med denne, og her lyver de virkelig ikke. Denne støvsugeren er utstyrt med den beste teknologien Philips har som blant annet inkluderer PowerCylone. Dette er en teknologi som enkelt skiller luft og støv slik at støvet ikke samles noe steder.

Samtidig så er dette en 2-i-1 løsning noe som gjør at støvsugeren er meget fleksibel og kan brukes overalt til forskjellige ting. Man kan komme lett til selv de minste stedene og krokene hjemme eller for eksempel i bilen din.

Som flere andre modeller, så kommer denne med mange munnstykker som gjør det enklere å rengjøre overflater slik som puter og sofaer, og andre munnstykker som er bedre for teppe rens. Den siste fungerer også utmerket i bilen til å fjerne hundehår for eksempel og ettersom batteritiden på denne er ganske lang, så vil du ha mer enn nok tid og krefter til å kunne fjerne alle dyrehårene i bilen på bare noen få minutter, dette er noe vi spesielt setter stor pris på.

Støvsugeren er også trådløs noe som gir bevegelsesfrihet og støvet samles i en gjennomsiktig beholder slik at du alltid vet hvor mye plass som er igjen.

3: Bosch Athlet BBH52550

Den trådløse håndstøvsugeren fra Bosch har vunnet flere priser i Norge og har fått gode anmeldelser fra mange fornøyde norske kunder. Dette er en veldig fin støvsuger nummer to og et kompliment til den tradisjonelle støvsugeren har pleier å ha hjemme.

Sugeevnen er bedre hos denne enn de fleste andre 2-i-1 modeller noe som gjør det mulig å montere er godt støvfilter som rengjør luften fra støvet like effektivt som mange HEPA-filtre man finner i de tradisjonelle støvsugerne. Dette betyr at selv støvallergikere kan trygt bruke denne uten å oppleve noen særlige plager.

Det vi likte godt med denne var at levetiden er på hele 50 minutter hos holder med god margin til de fleste oppgaver man kan utsette den for hjemme. Det som trekker det noe ned er derimot at det tar omtrent 6 timer å lade den fult opp noe vi mener er litt i det øverste laget.

Denne modellen er stilfull og man får mye kraft for pengene, og det er derfor denne har fått plass på vår topp 3 liste.