Bålpanne test – Hvilke bålpanner er favorittene?

I løpet av koronapandemien har det blitt mer populært enn aldri før med friluftsliv, og nordmenn har omfavnet utendørs matlaging. Mange har valgt å gå til innkjøp av bålpanner for å kunne nyte lange kvelder foran bålet ute, og grille pølser og pinnebrød i tråd med tradisjonen. Hvis du ennå ikke har kjøpt inn en bålpanne, eller ønsker tips til hvilken du burde kjøpe neste gang så les videre!

I denne testen har vi valgt å ta utgangspunkt i et par punkter som fungerer som våre kriterier. Hovedsakelig har vi sett på bålpanner som fungerer bra for en familie der flere ønsker å sitte rundt bålet, både for å varme seg på sene kvelder og for å grille pølser. Prisen skal være overkommelig for en familie uten å kreve sparing over lengre tid.

R’elite bålpanne

Pris: kr 1348,-

Denne flotte og moderne bålpannen ser både innbydende og stilfull ut. Den er en av de rimeligere vi har sett på i denne testen, og sannsynligvis den med best design. Størrelsen er ikke veldig stor med sine 35x35x72cm og dette trekker litt ned da det ikke er ideelt for grilling av mat, men for en litt ekstra varme på terrassen er den helt ypperlig. Den har også en veldig praktisk beholder for ved slik at man kan stable ved under pannen for enkelt å kunne fylle på uten å ha en egen sekk med ved, ved siden av. Ellers vil vi kommentere at den er svært enkelt å sette sammen, og det tar ikke lang tid fra man bærer den ut av bilen til den er klar til bruk.

VidaXL bålpanne

Pris: kr 849,-

Med et litt annerledes design enn andre tradisjonelle bålpanner imponerer denne bålpannen fra VidaXL oss. Den har en klassisk pyramideform med fire ben, og er laget av pulverlakkert stål. Pakken inkluderer også en ildrake slik at man kan rake rundt i flammene og få frem gode glør til å grille pølsene på. Bålpannen har målene 35x35x99cm, så den er ikke veldig bred, men har en god høyde. Vi synes denne avgir god varme, og det er enkelt for en familie å sitte rundt pannen både for å varme seg og for å lage mat.

Vallecas bålpanne

Pris: kr 2295,-

I de litt høyere prisklassene ser vi at de virkelig satser på design for å skille pannene sine fra andre billigere tradisjonelle bålpanner. Denne pannen har målene 53x40x53cm og er laget i stål så den er i en større størrelse, noe vi liker godt. En annen ting vi ikke liker så godt med designet er at den er designet på en åpen måte, slik at det egentlig ikke er noe som hindrer at glør og kull havner på bakken. Det åpne runde designet gjør det enkelt for mange personer å samle seg rundt pannen for å varme seg på kalde sommer og høstkvelder, og når man skal grille pølser kan man stikke dem inn gjennom åpningene for å komme godt inn i glørne. Det følger også med en svært praktisk ildrake.

Eva Solo Fireglobe Ildsted

Pris: kr 3499,-

For dem som ønsker å investere i høy kvalitet og en svært praktisk og enkel bålpanne er dette ildstedet helt ideelt. Den er nokså stor, med sine 64x75cm, og har rist i bunnen for å gi god ventilasjon. Dette gjør at flammene holder seg godt, og den avgir god varme til alle som sitter rundt. Selv om den er litt større enn de andre i testen er den fortsatt veldig enkel å flytte rundt, og dette setter vi stor pris på. Designet gjør at det er mest hensiktsmessig å plassere den i et hjørne og stolene i en halvsirkel rundt slik at alle har direkte innsyn til flammene og kan kjenne på den direkte varmen, men dette kan man naturligvis regulere selv.

Konklusjon

Vi likte alle pannene vi testet ut godt, selv om de var nokså forskjellige. Designmessig likte vi nok aller best Vallecas bålpanne, mens helhetlig likte vi best Eva Solo Fireglobe. Når dette er nevnt ønsker vi også å presisere at de rimeligere bålpannene virkelig gjør jobben sin, så når man skal gå til innkjøp av en bålpanne vil alle pannene gjøre jobben med å varme og la deg grille godt svidde pølser og velsmakende pinnebrød. Det som virkelig skiller de dyre bålpannene fra de billige er design og byggekvalitet, og vi ser at bålpannene i de høyere prisklassene er bygget av mer solide materialer som vil gjøre levetiden betraktelig lengre. For eksempel er Eva Solo sin bålpanne laget at rustfritt og emaljert stål slik at den vil tåle å stå ute i all slags vær. Når det gjelder pris må man ta en vurdering på hvor mye penger man ønsker å bruke på en bålpanne, men vi lover at alle disse bålpannene vil gi mange timer med kos på sene sommerkvelder.