Test av bensindrevne motorsager

Vi tester de beste motorsagene – Her er våre testvinnere

 Ingen er mer maskulint å ha hjemme enn en solid motorsag, og ingenting er bedre enn å ha en motorsag som får jobben gjort. Motorsag er noe man ofte trenger å ha enten hjemme eller på hytta dersom du trenger å kutte gjennom trær og busker som er ganske tykke. Det vi ikke vet er hvilken som passer deg og dine behov. Vi skal derfor se nærmere på hva du må lete etter og vi skal gi deg våre testvinnere slik at det blir enklere for deg å velge riktig sag basert på dine preferanser og det du kommer til å bruke sagen til.

Det er hovedsakelig tre ulike typer å velge mellom, nemlig en bensindrevet, batteridrevet eller elektrisk motorsag. Her er noen ting du bør tenke på før du velger din motorsag.

En bensindrevet motorsag er for deg som kanskje har en stor tomt med mange grove trær som må bort. Da er det lurere å velge en bensindrevet motorsag ettersom disse er mer kraftig og i stand til å kutte større og mer krevende områder. Disse har også lengre arbeidstid og kan jobbe lenge uten å bli for varme eller må byttes ut.

Batteridrevet motorsag er en noe mer miljøvennlig måte å kutte trær på og de vil også bråke mye mindre enn hvis du gikk for en bensindrevet motorsag. Disse har derimot bedre kapasitet og styrke enn elektriske og vil derfor fungere som en veldig god mellomting. Dersom du kjøper denne, så må du ikke regne med å kunne kutte gjennom alle slags skog, men du kommer til å få god nytte av den hjemme i hagen din.

En elektrisk motorsag er absolutt den letteste motorsagen på markedet. De har også en veldig overkommelig prislapp slik at den ikke tar en for stor del av lommeboken din ved et kjøp. Disse er enda mer miljøvennlige enn de batteridrevne og er dermed også mer stillegående enn de fleste andre. Disse fungerer derimot best hvis du skal kutte i mindre busker eller trær man har i hagen og vil ikke kunne kutte gjennom de største trærne man finner. Her må man også tenke på at man må være tilkoblet et strømuttak for at den i det hele tatt skal fungere, noe som kan være vanskelig dersom man er langt unna huset eller andre strømuttak.

Best i test: Husqvarna 135 Mark II

Vår absolutte favoritt ble Mark II fra Husqvarna, og det er ikke uten grunn. Dette er en velbalansert sag med lite vibrasjoner og gjør det enkelt å jobbe med den over lengre perioder og under røffe omstendigheter.

Denne er ikke bare effektiv å bruke, men den er også veldig lett å bruke og veldig smidig. Den er utstyrt med den beste teknologien fra Husqvarna som gir motorsagen en bedre driftstid og reduserer vibrasjonene betraktelig. Samtidig er det også et smart rensesystem innebygd slik at filteret blir rengjort fra kvister og sagspon. Dette forhindrer stopp dersom du kutter trær over lengre perioder og det setter seg ting fast som får deg til å stoppe opp.

Motorsagen er bensindrevet, noe som gjør at den er kraftig og meget effektiv i driften enn hva man ville fått med andre motorsager. Ulempen er at disse bråker en god del og veier mer enn de andre typene. Samtidig må man også kjøpe bensin for å holde disse i gang som igjen øker vekten.

Heldigvis har denne ganske lite forbruk av bensin noe som gjør at denne er helt ypperlig i sin prisklasse og kommer til å være et godt kjøp for mange der hjemme.

2: Husqvarna 120i

Ingen sjokk at Husqvarna klarer å produsere motorsager, og de kommer også inn på vår andreplass. Denne motorsagen er kanskje den beste batteridrevne motorsagen vi har testet hos oss.

Hvis du er på jakt etter en stillegående, enkelt og brukervennlig motorsag, så trenger du ikke å tenke lenger. Denne er perfekt for felling av mindre trær eller greier. Samtidig som den er batteridrevet, så er den også miljøvennlig.

Det som er unikt med denne og skiller den fra mange av sine konkurrenter er at man nesten ikke hører når den arbeider. Man kan kutte til alle døgnets tider uten at man plager de rundt deg noe som er ganske sjeldent når man jobber med motorsager. Med lav lyd, så betyr det at du kommer til å fint klare deg uten noe hørselsvern.

Motoren er også børsteløs noe som sikrer en lang levetid på motoren og har ingen direkte utslipp i naturen, noe som gjør at denne er en av de mest miljøvennlige motorsagene man finner på markedet samtidig som det er effektivt og har en sterk motor.

3: Husqvarna 440 e series

En lett og effektiv allround sag er også levert av Husqvarna. Denne er helt ideel for deg som ønsker god komfort når man jobber med den og også ønsker en som kommer til å håndtere selv de røffeste og utfordrende arbeidsoppgavene.

Man ville tro at motoren til denne ville være tung å løfte og jobbe med, men her sjokkerer Husqvarna alle og lager en motor som både er enkel å bruke, men samtidig kraftig. Vekten er på bare 6 kilo noe som gjør den meget overkommelig og akseptabel for den kraften den leverer.

Å starte opp denne motorsagen er utrolig enkelt, og man trenger bare å trykke inn på en sideknapp og bruke startsnoren for å få denne i gang. Her har den fungert på første gang uten noen problemer hele tiden. Dette gjør at man ikke trenger å anstrenge seg før jobben har begynt og kommer til å gi deg en god start på arbeidsoppgavene du begir deg ut på.

Dersom du ønsker å stramme kjedet, så gjøres dette også veldig enkelt ved å bare skru på et hjul som er montert på siden av sagen. Dette kan dermed gjøres helt uten noe verktøy og vil spare deg for tid og krefter.