Foodprocessor test: De 3 beste på markedet i 2021

Det finnes et stort utvalg av foodprocessorer på markedet, og disse er i mange forskjellige prisklasser, og har mange forskjellige egenskaper. Det som ofte skiller disse maskinene som plasserer dem i forskjellige prisklasser er naturligvis byggekvalitet og derav beregnet levetid, størrelse på selve maskinen, menge mat de har kapasitet til å prosessere av gangen, hvor kraftige de er og om de er sterke nok til å knuse harde råvarer og is, og ikke minst hvilke innstillinger de har. Noen maskiner har for eksempel mulighet til å stille hastighet i forskjellige trinn mens andre stilles trinnløst, noen har egne innstillinger for smoothies, knusing av is, og knusing av råvarer, mens andre kun har mulighet for pulserende effekt.

I denne testen har vi sett på hvilke egenskaper og mulighet for innstillinger maskinen har, hvor stor kapasitet den har, og hvilket tilbehør som følger med maskinen. Vi har også sett på størrelse og vekt på selve maskinen, men ikke latt dette veie tungt når det kommer til vurderingen av hvilken maskin vi ønsker å anbefale. Dette fordi vi vurderer at en foodprocessor av høy kvalitet som har mange funksjoner og er sterk nok må man beregne at tar opp litt plass, og har litt vekt.

Kenwood Foodprocessor FPM810

Pris: kr 4917,-

Kenwood er kjent for å være et trygt og solid merke med utrolig lang levetid, derfor var vi veldig spente på å teste ut denne maskinen. Den er i en svært høy prisklasse, og vil være en investering på kjøkkenet, men jaggu får du mye for pengene! Først og fremst er dette en maskin som er laget for å kunne gjøre mye, den er kraftig og takler alle oppgaver den får, og rommer mye. Den er beregnet til å være en mikser, skjæremaskin, råkostkvern, sitruspresse, blender og visp. Det følger med to boller til denne maskinen hvor den ene kan romme 3,5 liter og den andre har kapasitet til 1,8 liter. Den har variable trinn for hastighet, og det følger med en rekke skjæreblad, elteverktøy og annet utstyr. Maskinen er svært kraftfull med sine 1000W, og kan derfor håndtere alt av råkost og is uten problem.

KitchenAid Kjøkkenmaskin 5KFP0719

Pris: kr. 1482,-

Denne maskinen er i de mer prisgunstige kategoriene, men den gjør virkelig jobben sin. Den har en kapasitet på 1,7 liter som holder til det meste av arbeid man trenger den til på kjøkkenet, og den kan håndtere å skjære grønnsaker, riving av råvarer, hakking og mikser. Den har et stort innmatingsrør på toppen som vi merker er svært praktisk når store råvarer skal puttes oppi, slik at man slipper å kutte opp grønnsakene i små biter før de skal i maskinen. Maskinen har 3 hastigheter, og kan ikke stilles utenom dette, men de hastighetene som er satt fungerer utmerket til all bruk vi har testet den til med sine 250W.

Braun Foodprosessor FP 5160 BK

Pris: kr. 2541,-

Her har vi en maskin som imponerte oss stort. Først og fremst la vi merke til alle de forskjellige hastighetsinnstillingene maskinen har å tilby, som både lar oss stille på type pulsering og hastighet med totalt 11 forskjellige kombinasjoner. Maskinen er svært kraftig med sine 1000W og kan håndtere alt av råvarer vi putter i den. Den har en kapasitet på 2 liter, og kombinasjonen av dette sammen med den høye kraften gjør at man får en bolle på størrelse med de billige maskinene, men motoren som er like god som de dyreste. Den er også nokså kompakt og tar ikke opp særdeles stor plass på kjøkkenbenken, noe vi her virkelig la merke til og satt pris på.

Konklusjon

Etter å ha testet disse maskinene for hvor mye de kan gjøre og hvor gode de er, må vi si oss imponert. Den som virkelig ga oss et godt inntrykk var Braun sin foodprocessor som vi følte virkelig ga oss valuta for pengene. Kenwood sin maskin er laget i høy kvalitet, og vi er sikre på at denne kan leve på kjøkkenbenken i noen tiår fremover, og det er ingenting å klage på med denne maskinen. Eneste ulempen vi kom frem til er at den er nokså dyr og krever litt ekstra sparing før man kan gjøre en slik investering. KitchenAid sin maskin er heller ikke av de rimeligste maskinene, men den rimeligste i denne testen. Den har naturligvis ikke like kraftig motor som de dyreste, og den har litt mindre kapasitet, men sammenlignet med prisen er det virkelig mye å få for pengene her. Konklusjonen er derfor at disse tre maskinene er det beste man kan få kjøpt på markedet nå i 2021, og man må rett og slett bestemme seg for hvilke egenskaper man skal prioritere, og hva som passer best til budsjettet når man skal velge seg sin nye foodprocessor.